RALPH
DE JONGH

& friends

Peace Frog

voorprogramma
Donderdag 20 april 2023
in het Tolhuis
zaal open 20.00 / Aanvang 20.20 

Peace Frog voorprogramma

Bassist Ralph Brink en drummer Jan Holtman zijn een ritmesectie die vroeger in de band Spo Dee O Dee speelde (met zanger/gitarist Ross Curry). Na samen en afzonderlijk met een indrukwekkende lijst van muzikanten te hebben gespeeld, besloot de toen 10-jarige zoon van Jan beide heren te vragen als begeleiders van zijn eigen op te richten band – Peace Frog.

Dit jonge gitaartalent maakte op 10-jarige leeftijd zijn podiumdebuut met de Fatal Flowertjes in notabene een uitverkocht Paradiso bij het reünie-optreden van Fatal Flowers. Wouter Planteijdt (eens uitgeroepen tot beste gitarist van Nederland) is onder de indruk: ‘Wiel Holtman is the best thing that happened to jazz guitar since John Abercrombie’ Ga dat zien!

Lees hier meer over Wiel en zijn band.

Ralph Brink bas

Jan Holtman drums

Wiel Holtman gitaar

Ralph de Jongh gitaar

Ralph de Jongh Club Kazoo

Met Ralph de Jongh heeft Club Kazoo een grootheid binnen gehaald. In de muziekpers wordt hij ‘een bluesartiest van absolute wereldklasse’ en ‘een van de beste songwriters’ genoemd. Harry Muskee ontmoette Ralph in 2004 en schreef een aanbevelingsbrief: ‘(…) Ralph de Jongh speelt met overtuiging en een drive die je vandaag de dag niet veel meer ziet. Een muzikant die kiest voor een stuk blues-cultuur in de vorm van Robert Johnson, Son House, Elmore James en Muddy Waters.’

Ralph de Jongh legt als in een trance zijn ziel bloot tijdens zijn optredens. Een fenomenale atmosfeer van geluid, waarin je kan terugdromen naar de tijden van de vooroorlogse blues en de jaren zestig van Keith Richards en Jagger. Als je in 2011 wordt uitgenodigd door de Robert Johnson Foundation om twee optredens te doen voor het 100 jarig Robert Johnson jubileum, dan ben je een grote.
En er is geen artiest in Nederland die zo productief is als De Jongh. Sinds 2017 bracht hij maar liefst 58 platen uit! Als je het niet gelooft, vraag het dan aan onze Arend Bouwmeester. Die heeft de afgelopen jaren met heel wat opnamesessies van Ralph meegespeeld.

Zet je schrap voor een unieke, zinderende bluesavond. Niet te missen.

Lees hier meer over de band van Ralph.

Blog
Club Kazoo

Steun live muziek in Amsterdam Noord!

Word lid van

Club Kazoo


Lid word je voor 130 euro. Als Lid krijg je voor je steun heel wat terug!

 

Agenda Club Kazoo


donderdag 16 mei

Estér y Alain y amig@s

en

Labryénco


donderdag 26 september

De Breek
& Vrienden

(onder voorbehoud)


donderdag 7 november

STAKENBURGKADE LIVE

een verrassende muziekavond samengesteld door Marc Stakenburg


donderdag 12 december

STEELY FAN

a true Steely Dan-experience

 


Club Kazoo logo

Become a member
or buy a ticket

Club Kazoo

ambassadeurs

Jaap Boots (muzikant, schrijver, theatermaker); Erik de Jong (Spinvis), Lilian Veira (o.a van Zuco 103), Henk Hofstede (de Nits), Marc Stakenburg (schrijver, Music Trails); Jan Donkers (schrijver, radiomaker); Clous van Mechelen (componist, muzikant, producer) & Tim Knol. Lees hier meer over dit illustere gezelschap

Club kazoo nieuws
brief