Club Kazoo Ambassadeus

Ambassadeurs Club Kazoo

by | 19 februari 2023 | Club Kazoo

Als je een nieuw initiatief opzet is het heel fijn als je gesteund wordt door een aantal mensen die hun sporen hebben verdiend in die sector. We zijn dan ook heel trots op de mensen uit diverse hoeken van de muziek die Club Kazoo moreel ondersteunen.

We hebben ze onze ambassadeurs genoemd.

Jaap Boots

Wat is Jaap Boots eigenlijk niet? Radiomaker, journalist, schrijver, theatermaker, muzikant, dichter, deze man heeft alles wel gedaan. Radio gemaakt bij de VPRO (Onrust, Shouting Boots, JaBo Gumbo show), muziekjournalist voor o.m. Vrij Nederland, schrijver van ‘Donderweg – mijn leven in de fast Lane van de popmuziek’, theatermaker met zijn shows Donderweg en Bambalam en muzikant met inmiddels drie platen achter zijn naam (Zal de Hemel, Afkuil en Terug Naar Zee). Voor ons een eer dat hij het ambassadeurschap van Club Kazoo er ook nog bij wil doen. Zie www.jaapboots.nl.

Henk Hofstede

In 1974 richtte deze Rietveld-student met Rob Kloet, Alex Roelofs en Michiel Peters de befaamde band The Nits op. Volgend jaar (2024) wordt het groots gevierd dat Henk samen met zijn band vijftig jaar een onmisbare bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. En dat blijft doen, want in 2022 kwam het 34e Nits-album NEON uit. Henk heeft daarnaast programma’s gemaakt met eigen nummers en werk van Dylan en Leonard Cohen – solo en met het Avalanche Quartet. In 2008 verscheen Aardige Jongens, een samenwerking met Henny Vrienten en Frank Boeijen. Ben je een Beatles-fan dan kan je je aanmelden voor de bijzondere Beatle-reis naar Engeland die Henk regelmatig begeleidt voor Music Trails. Op donderdag 9 november zal onze ambassadeur een hele speciale Kazoo-avond verzorgen als Artist in Residence. Mis dat niet! Zie: www.nits.nl.

Marc Stakenburg

Als ik zeg Leidsekade Live! of Theater van het Sentiment, dan gaat er misschien al een lichtje branden. Marc was een zeer begenadigd radiomaker en won de Zilveren Reismicrofoon en de Gouden RadioRing. Zijn liefde voor muziek en zijn enorme kennis van de geschiedenis hebben geleid tot het fraaie boek Music Trails USA: een muzikale rondreis (2019). Het boek is tevens een weerslag van de vele rondreizen in o.m. de Mississippi-delta die Marc heeft georganiseerd met zijn bedrijf Music Trails (inderdaad, ook van de Beatles-trip van Henk Hofstede). Beluister ook zijn podcast Music Trails. Zie: http://www.musictrails.nl/muziekreizen/.

Lilian Vieira

Wat een geluk voor ons dat Lilian (geboren in Rio) op haar 23e voor de liefde naar Nederland kwam. Sindsdien heeft ze Nederland een dosis Braziliaanse zon gegeven met haar muziek. Ze is van alle markten thuis – Samba Soul van de jaren 60 en 70, Bossa Nova, Brazilectro met Zuco 103 en vele andere Braziliaanse projecten (o.m. Bleeding Amazonia en Lilian Vieira Grupo). Lilian op het podium brengt de zon in je hart. Op donderdag 14 december is Lilian één van onze muzikale gasten op de exclusieve Vriendenavond! Zie: www.lilianvieira.wordpress.com.

Jan Donkers

Ook wel Jan ‘Gonzo’ Donkers. Zijnde een Noordeling mocht deze popjournalist, radiomaker en schrijver natuurlijk niet ontbreken als ambassadeur van Club Kazoo. Eind jaren 60 was Jan een van de grondleggers van de Nederlandse popjournalistiek. Hij schreef voor de Volkskrant en Aloha/Hitweek en kan bogen op interviews met John Lenon, Frank Zappa, Janis Joplin e.v.a. Daarnaast was hij ook radiomaker en maakte hij voor de VPRO talloze radioprogramma’s met de nadruk op Amerikaanse rock, soul en blues (o.m. Amigos de Musica, Het Gebouw, Gonzo’s Return). Als schrijver publiceerde hij vele bundels van essays en reisverhalen, de meeste over aspecten van de Amerikaanse populaire cultuur. In 2022 verscheen zijn onorthodoxe autobiografie Forty Tracks. En oh ja, hij heeft nog steeds zijn wekelijkse radioprogramma op 40upradio. Zie: 40up Radio.

Erik de Jong

In 2002 sloeg zijn debuut als Spinvis in als een bom. De mix van eenvoudig klinkende, maar zeer zorgvuldig gearrangeerde popmzuziek en poëtische teksten werd al snel door de muziekliefhebbers omarmd. Bij platenmaatschappij Excelsior vond hij een warm onderdak en sindsdien verschijnt er elke twee drie jaar een pareltje van zijn hand. Zijn laatste plaat, met de bijzondere titel 7.6.9.6, haalde de #1 positie in de albumlijst. Maar ook live maakt Spinvis grote indruk. Hij is in staat om zijn nummers helemaal uit te kleden en weer op te bouwen met nieuwe arrangementen en instrumenten. Dat maakt dat elke nieuwe concerttour weer verrassend is. Op dit moment speelt Spinvis samen met zijn belangrijke vaste kracht Saartje van Camp de voorstelling Neveldieren in de theaters. En goed nieuws voor de fans: op 17 april komt zijn nieuwe album Be-Bop-A-Lula uit – op LP en CD. Zie www.spinvis.nl.

Clous van Mechelen

Zeg je Noord, dan kan je niet om deze man heen. We zijn vereerd dat deze muzikale legende onze ambassadeur wil zijn. Waar moeten we beginnen? Hij is componist, muzikant, liedjesschrijver en misschien wel het meest bekend om zijn samenwerking met Wim T. Schippers. Maar op zijn zestiende speelde hij al met Hans Dulfer en speelde hij sax in de Amsterdamse rockgroep The Sharks (wie kent ze niet?!). In die band zat ook Tol Hanse voor wie hij later meerdere albums produceerde. De grote hit Big City was van de hand van Clous. Ook was hij is een begenadigd componist van reclamemuziek (bv. Grolsch – Vakmanschap is Beterschap). Maar we kennen hem toch het beste van zijn werk met Wim T. Schippers. De meeste muziek van de TV-en radioshows waren composities van Clous. (zo ook de klassieker Zuurkool met vette jus van Sjef van Oekel). Clous van Mechelen is nog steeds zeer actief als muzikant en producer. In de kelder van zijn Pipi Langkous-huis heeft hij een studio waar hij opnames produceert. Op zijn website www.djazzy.nl kan je het resultaat bekijken. Zie www.djazzy.nl.

Tim Knol

Songsmid Tim Knol (Hoorn) begon al vanaf zijn tiende muziek te maken. In 2009 tekende hij bij Excelsior Records en brak meteen door met zijn debuutplaat. Hij stond op Pinkpop en Lowlands en werd omarmd door het journaille. In zijn bewogen jaren deelde Tim lief en leed met de luisteraar, die met hem mee groeide en zo een zeer persoonlijk inkijkje kreeg in de psyche van de muzikant. Tim heeft zichzelf de afgelopen jaren opnieuw uitgevonden. Hij maakte een plaat met de de vrienden van de Blue Grass Boogiemen (Happy Hour) en voelt zich ‘Lightyears Better’ en dat gevoel schijnt ook door in zijn muziek. Op zijn nieuwste album ‘Long Live Your Friends’ bezingt Tim Knol de zorgen die hij zich maakt over de staat van de planeet en de samenleving en de manier waarop we met elkaar omgaan, maar tegelijkertijd heeft hij ook goede hoop dat we er samen uit kunnen komen. Zie website Tim Knol.

 

 

Tolhuis is the place to be

Steun live muziek in Amsterdam Noord!

Word lid van

Club Kazoo


Lid word je voor 130 euro. Als Lid krijg je voor je steun heel wat terug!

 

Agenda Club Kazoo


donderdag 16 mei

Estér y Alain y amig@s

en

Labryénco


donderdag 26 september

De Breek
& Vrienden

(onder voorbehoud)


donderdag 7 november

STAKENBURGKADE LIVE

een verrassende muziekavond samengesteld door Marc Stakenburg


donderdag 12 december

STEELY FAN

a true Steely Dan-experience

 


Club Kazoo logo

Club Kazoo

ambassadeurs

Jaap Boots (muzikant, schrijver, theatermaker); Erik de Jong (Spinvis), Lilian Veira (o.a van Zuco 103), Henk Hofstede (de Nits), Marc Stakenburg (schrijver, Music Trails); Jan Donkers (schrijver, radiomaker); Clous van Mechelen (componist, muzikant, producer) & Tim Knol. Lees hier meer over dit illustere gezelschap

Club kazoo nieuws
brief