Premiere 
Club Kazoo

LOUISIANA
RADIO

Abel de
lange

voorprogramma
Donderdag 9 maart 2023
20.00 in het Tolhuis

Lees hier het mooie verhaal dat Hessel schreef over de musici die deze avond optreden én de historische plek: New Orleans aan het IJ

Abel de Lange gitaar

Abel de Lange is begenadigd muzikant en radiomaker of andersom. Zo werkt hij voor Radio NH, Jinx Radio en Roots-paradise. Verder organiseert hij roots-avonden in de Nieuwe KHL onder de naam ‘Abels Americana’ en is hij bandleider van the Bayou Mosquitos. Op deze Kazoo-avond zal Abel spontaan worden bijgestaan door de muzikanten van Louisiana Radio met ongetwijfeld extra dynamiek. 

Abel de Lange Club Kazoo

Louisiana Radio

Louisiana Radio maakte naam in de jaren 90 en wordt beschouwd als een van de drie toonaangevende bands (naast Captain Gumbo en Rowen Heze) die geïnspireerd waren door de Amerikaanse stijlen Tex-Mex, Zydeco, New Orleans, en Americana. Louisiana Radio is zeer veelzijdig en heeft ook een geheel eigen interpretatie van de genres. De band onderscheidt zich verder door meerstemmige zang, prachtige arrangementen en instrumentalisten van hoog niveau. Een zinderende live-club en festivalband.

Lousiana Radio

Hans de Vries zang, gitaar en bluesharp

Onno Kuipers accordeon en zang

Arthur Bont drums en zang

Arend Bouwmeester saxofoon en zang

Rob Verheem bas en zang

Blog
Club Kazoo

De oorsprong van Cajun en Zydeco

De oorsprong van Cajun en Zydeco

Muziekhistorie #1. Op de premiere avond van Club Kazoo op donderdag 9 maart nemen Abel de Lange en Louisiana Radio ons mee naar de muzikale melting pot van New Orleans. Een kleine muzikale reis naar deze fascinerende stad.

New Orleans aan het IJ

New Orleans aan het IJ

In 1662 is Amsterdam Noord een compleet verlaten zompige vlakte. Hoe bijzonder is het dat we 351 jaar later op min of meer dezelfde lokatie ons gaan verplaatsen naar de bayou van New Orleans.

Steun live muziek in Amsterdam Noord!

Word lid van

Club Kazoo


Lid word je voor 130 euro. Als Lid krijg je voor je steun heel wat terug!

 

Agenda Club Kazoo


donderdag 16 mei

Estér y Alain y amig@s

en

Labryénco


donderdag 26 september

De Breek
& Vrienden

(onder voorbehoud)


donderdag 7 november

STAKENBURGKADE LIVE

een verrassende muziekavond samengesteld door Marc Stakenburg


donderdag 12 december

STEELY FAN

a true Steely Dan-experience

 


Club Kazoo logo

Become a member
or buy a ticket

Club Kazoo

ambassadeurs

Jaap Boots (muzikant, schrijver, theatermaker); Erik de Jong (Spinvis), Lilian Veira (o.a van Zuco 103), Henk Hofstede (de Nits), Marc Stakenburg (schrijver, Music Trails); Jan Donkers (schrijver, radiomaker); Clous van Mechelen (componist, muzikant, producer). Lees hier meer over dit illustere gezelschap

Club kazoo nieuws
brief