New Orleans in het Tolhuis een verslag

by | 18 maart 2023 | Club Kazoo #1

Buiten was het een natte, gure bedoening. Maar binnen in het Tolhuis brak afgelopen donderdagavond dankzij Abel de Lange en Louisiana Radio al snel de zon door.

Dankzij deze rasmuzikanten werd de premiere-avond van Club Kazoo een vrolijke boel. In de gezellige clubsfeer namen de heren ons mee naar New Orleans en de Mississippi Delta.

Als je alleen sfeerbeelden wil bekijken zie de foto’s onderaan. Foto’s zijn gemaakt door Kick SmeetsHieronder een korte impressie van onze jonge filmmaker Daan Castro.

Abel de Lange

Muzikant Abel de Lange had de eer om de avond te openen. Dankzij zijn grote kennis over de muziek van het zuiden van de USA, kon hij elk nummer dat hij speelde een interessante introductie geven. Hank Williams jr., Los Lobos, Ry Cooder, ze kwamen allemaal voorbij.

Abel de Lange

Abel de Lange – Down in Club Kazoo

Tot groot plezier van Abel en het aandachtige publiek betraden, naarmate het concert vorderde, steeds meer leden van Louisiana Radio het podium, waardoor de nummers nog meer gingen leven. Een betere opening van deze eerste Kazoo-avond hadden we ons niet kunnen wensen!

Abel de Lange

Abel juned in met Lousia Radio

De setlist van Abel de Lange:

Louisiana Radio

Na Abel de Lange was het de hoogste tijd om af te stemmen op de frequentie van Louisiana Radio voor een heerlijk set van cajun, zydeco en rootsmuziek van de Mississippi delta. Al 34 jaar spelen deze mannen met grote regelmaat samen en dat was te merken.

Lousiane Radio

Fais Do Do met Lousiana Radio

De band maakte er samen een groot feest van op de eerste echte Club Kazoo-avond. Een van de nummers van Louisiana Radio heet Fais Do Do en duik je in de geschiedenis van New Orleans en de muziekstromingen die daar ontstaan zijn (in ons blog kan je hierover alles lezen), dan leer je dat ‘a fais do do’ de naam was van een cajun dance party van voor 1940.

Lousiane Radio

Lousiana Radio op stoom

 

En gedanst werd er uitbundig. Met je ogen dicht waande je je in het Tolhuis in een New Orleans music hall van de jaren dertig. Het gespeelde nummer Feet Don’t Fail Me Now was dan ook zeer toepasselijk.

De swingende toegift eindigde met het nummer Soif. En dorst hadden we zeker na dit vrolijk makende concert in de bayou van Amsterdam Noord. Club Kazoo had zich geen feestelijker opening kunnen wensen!

Louisiana Radio is:
Hans de Vries – gitaar, harmonica, zang
Onno Kuipers – accordeon, zang
Rob Verheem – bas, zang
Arthur Bont – drums, percussie, zang
Arend Bouwmeester – saxofoon, wasbord, percussie, zang

Setlist Louisiana Radio:

 

Tolhuis is the place to be

Waarom vrienden zo belangrijk zijn

Word vriend van

Club Kazoo


Vriend word je voor 100 euro of 150 euro, voor het hele jaar 2023. Als Vriend krijg je voor je gulhartige steun heel wat terug.

 

Agenda Club Kazoo


donderdag 28 september

Deborah J. Carter & Zandscape


woensdag 4 oktober

Gregory Page: Special concert/ record launch Modern Man


donderdag 9 november

Donkers! Een unieke Club Kazoo-avond, samengesteld door Jan Donkers


donderdag 30 november

Flip Noorman zingt Tom Waits


donderdag 14 december

Club Kazoo Vrienden
avond

Exclusief voor Founding Members

Club Kazoo logo

Club Kazoo

ambassadeurs

Jaap Boots (muzikant, schrijver, theatermaker); Erik de Jong (Spinvis), Lilian Veira (o.a van Zuco 103), Henk Hofstede (de Nits), Marc Stakenburg (schrijver, Music Trails); Jan Donkers (schrijver, radiomaker); Clous van Mechelen (componist, muzikant, producer). Lees hier meer over dit illustere gezelschap

Club kazoo nieuws
brief