P.J.M.Bond Club Kazoo

P.J.M. Bond meets Hemingway and Jan Donkers

by | 1 november 2023 | Club Kazoo #6

P.J.M. Bond is de naam. Hij zorgt voor een frisse en unieke wind in het songwriter-circuit, waarin confessional songwriting de boventoon viert. Hij is een echte verhalenverteller bovendien. Een profiel van deze bescheiden artiest die 9 november optreedt bij Club Kazoo. 

Foto: van een video gemaakt door Cyrion Willems

 

Debuut

P.J.M. Bond verdiende zijn sporen met zijn band Dandelion. Daarnaast speelt Bond al jaren als sessiemuzikant bij onder andere VanWyck, Judy Blank, Yorick van Norden, Her Majesty, en Alasca.

In 2021 debuteerde Bond met een solo-EP getiteld “Sunset Blues” (Concerto Records).

De pers was zeer positief – “guitar and vocal folk perfection,” (Americana UK).

 

Ernest Hemingway

Oktober 2023 kwam zijn debuutalbum: “In Our Time” uit, geïnspireerd door Ernest Hemingway’s gelijknamige verhalenbundel, gepubliceerd in 1925. Voor ieder verhaal schreef Bond een song, 17 in totaal.

Het album is uniek in haar combinatie van muziek en literatuur. Op “In Our Time” toont Bond zich bovendien een waar multi-instrumentalist, want hij verzorgde niet alleen de gitaar- en pianopartijen, maar ook dwarsfluit, harmonium, mondharmonica, orgels en meer. Voor de mastering van “Sunset Blues” en “In Our Time” werkte Bond samen met Ed Brooks (Fleet Foxes, R.E.M., Pearl Jam).

Lees hier de recensie van Parool journalist Peter van Brummelen over P.J.M Bond’s album In Our Time. De Volendamse singer-songwriter P.J.M. Bond liet zich inspireren door, jawel, Ernest Hemingway

Hij schrijft onder meer:

“Dit is Americana op zijn Nederlands, akoestisch en gespeeld op traditionele instrumenten. Maar waar Hemingway een ware mannetjesputter was, zingt P.J.M. Bond juist prachtig ingetogen.” 

Naast zijn liefde voor de muziek van de Amerikaanse West Coast uit de 70’s, heeft Bond een ongeëvenaarde liefde voor Amerikaanse literatuur. In 2018 behaalde hij een onderzoeksmaster aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn obsessie met literatuur zorgt voor een verrassende cocktail aan invloeden, welke terug te horen zijn in de muziek. Muzikaal gezien hoor je inspiraties als Randy Newman, James Taylor of Sufjan Stevens, maar tekstueel schrijft Bond zoals Hemingway schreef: zijn muziek neemt je mee naar knarsende bergpaden, een donkere Madrileense kroeg die ruikt naar sherry en olijfolie, of diepgroene dennenbossen.

Het is tijd voor een nieuwe verhalenverteller, het is tijd voor literaire Americana van de bovenste plank: het is tijd voor P.J.M. Bond.

 

 

Drie favoriete nummers van P.J.M. Bond

 

En luister deze!

 

Tolhuis is the place to be

Steun live muziek in Amsterdam Noord!

Word lid van

Club Kazoo


Lid word je voor 130 euro. Als Lid krijg je voor je steun heel wat terug!

 

Agenda Club Kazoo


donderdag 16 mei

Estér y Alain y amig@s

en

Labryénco


donderdag 26 september

De Breek
& Vrienden

(onder voorbehoud)


donderdag 7 november

STAKENBURGKADE LIVE

een verrassende muziekavond samengesteld door Marc Stakenburg


donderdag 12 december

STEELY FAN

a true Steely Dan-experience

 


Club Kazoo logo

Club Kazoo

ambassadeurs

Jaap Boots (muzikant, schrijver, theatermaker); Erik de Jong (Spinvis), Lilian Veira (o.a van Zuco 103), Henk Hofstede (de Nits), Marc Stakenburg (schrijver, Music Trails); Jan Donkers (schrijver, radiomaker); Clous van Mechelen (componist, muzikant, producer) & Tim Knol. Lees hier meer over dit illustere gezelschap

Club kazoo nieuws
brief