Vera van der Bie

Violiste Vera van der Bie

by | 27 november 2023 | Club Kazoo #7

Violiste Vera van der Bie zal donderdag 30 nov a.s. in Club Kazoo Flip Noorman begeleiden op viool en andere instrumenten. Ze werken al langere tijd samen en zijn helemaal op elkaar ingespeeld. Een introductie van deze getalenteerde muzikant.

 

Viool!

Vera van der Bie (1981) begon met viool spelen op 7-jarige leeftijd. Haar liefde voor de viool bracht haar naar het Conservatorium. Ze speelde met verschillende orkesten en ensembles, waaronder ASKO/Schoenberg, Radio Symfonie Orkest, Radio Philharmonisch Orkest, Metropole Orkest en het Scapino Ballet.

Al tijdens haar studie kwam ze in aanraking met de mogelijkheden van improvisatie en lichte muziek. Ze richtte zelf Quintet Quinetique op; een strijkkwartet met acteur, waar zelf voor werd gearrangeerd. Ook hier lag het zwaartepunt bij de lichte muziek en improvisatie.

Muzikale duizendpoot

Eenmaal afgestudeerd had Vera van 2007 tot 2014 een part-time baan in het Metropole Orkest. Daarnaast speelde ze ook veelvuldig met Egon Kracht, Martin Fondse en Ester Apituley. Daarnaast bleef ze actief met haar eigen Quartet Quinetique en startte ze haar eigen elektrische strijktrio, het West Side Trio. Met veel effecten, improvisatie en een keur aan stijlen voegt dit trio een volledig nieuw geluid toe aan het muzieklandschap.

Vera is ook actief als studiomuzikant. Inmiddels is zij te horen op meer dan honderd albums van de meest uiteenlopende artiesten. Haar bedrijf Omnivorous Music, dat ze oprichtte met componist/arrangeur Tom Trapp, verzorgt zeer uiteenlopende opnames voor artiesten en filmmakers.

Naast het schrijven van muziek voor ondermeer kindervoorstellingen en filmmuziek, werkte Vera samen met zeer veel artiesten en muzikanten. Een kleine greep: Yentl en de Boer, Jonathan Jeremiah, Di-Rect, Deborah Carter, Douwe Bob, Huub van der Lubbe, Wende Snijders, Fay Lovsky, Danny Vera, Sven Hammond, Igone de Jongh, Ellen ten Damme en natuurlijk Flip Noorman.

Flip Noorman

De samenwerking met Flip Noorman ontstond toen hij voor zijn Leonard Cohen- programma voor een deel van de tour de band wilde uitbreiden met 2 instrumentalisten/zangeressen (naar voorbeeld van de Webb-sisters, een Engels duo dat de backing vocale bij o.m. Leonard Cohen verzorgde).

Flip benaderde toen celliste Annie Tangberg, en die stelde voor Vera van der Bie erbij te vragen. Toen de Corona-tijd aanbrak kon er vaak niet met de hele band gespeeld worden en begonnen Flip en Vera af en toe als duo op te treden. Na het Cohen-programma kwam Noorman met de show ‘Love It’, waar Vera nauw bij betrokken was. En momenteel toert Vera ook mee met Flip Noormans nieuwe programma Moordballades.

westsidetrio.nl
zonsondergangconcert.nl

Drie favoriete Tom Waits-nummers van Vera

 

 

Tolhuis is the place to be

Steun live muziek in Amsterdam Noord!

Word lid van

Club Kazoo


Lid word je voor 130 euro. Als Lid krijg je voor je steun heel wat terug!

 

Agenda Club Kazoo


donderdag 16 mei

Estér y Alain y amig@s

en

Labryénco


donderdag 26 september

De Breek
& Vrienden

(onder voorbehoud)


donderdag 7 november

STAKENBURGKADE LIVE

een verrassende muziekavond samengesteld door Marc Stakenburg


donderdag 12 december

STEELY FAN

a true Steely Dan-experience

 


Club Kazoo logo

Club Kazoo

ambassadeurs

Jaap Boots (muzikant, schrijver, theatermaker); Erik de Jong (Spinvis), Lilian Veira (o.a van Zuco 103), Henk Hofstede (de Nits), Marc Stakenburg (schrijver, Music Trails); Jan Donkers (schrijver, radiomaker); Clous van Mechelen (componist, muzikant, producer) & Tim Knol. Lees hier meer over dit illustere gezelschap

Club kazoo nieuws
brief