Wolfgang

Wolfgang – een onstuitbaar talent

by | 27 november 2023 | Club Kazoo #7

In januari bij de kickstart van Club Kazoo zat hij daar, Wolfgang, een jong ventje met alleen een gitaar. Hij kreeg het Tolhuis helemaal stil. Niet meer dan terecht dat Club Kazoo dit talent heeft terug gevraagd.

 

Negen lentes jong

Toen Wolfgang Wildeman (2008) negen jaar jong was, ontdekte hij hoeveel plezier zingen hem gaf. Vanaf dat moment begon hij eigen songs te schrijven en op te nemen in zijn slaapkamer. Vijf jaar later heeft hij de slaapkamer ingeruild voor het podium en heeft hij inmiddels vier albums en drie video’s achter zijn naam staan.

Ondersteuning

Mede dankzij professionele coaches als Sophie Winterson (MICH, The Soldiers) en dj Joris Voorn heeft Wolfgang grote stappen gemaakt in zijn muzikale ontwikkeling. Daarnaast is zo’n beetje de hele familie betrokken geraakt bij de carrière van hun zoon en broer. Zus Juno zingt soms mee op de achtergrond, broer Louis denkt mee over de covers van de albums en vader Gijs heeft vanaf het begin geholpen met het schrijven en opnemen en neemt af en toe een gitaarsolo voor zijn rekening.

Podiumdier

Zijn eerste echte gig was in 2020, in het Slachthuis in Haarlem. Sindsdien heeft Wolfgang zich ontwikkeld als een zelfverzekerde muzikant die live zonder schroom en met veel bravoure het podium pakt. In 2022 leverde hem dat de Stennes Young Award op.

Wolfgangs productiviteit is onbegrensd. Vijftig nummers in een jaar is indrukwekkend. Daarbij laat hij zich niet inperken tot een stijl; ballads, stadion anthems, een piano-tribute aan zijn overleden kat Draki, het kan en mag allemaal.

Begin dit jaar, bij de kickstart van Club Kazoo, maakte Wolfgang grote indruk op het aanwezige publiek én op de Kazoo-oprichters. Daarom staat zijn naam nu op de poster voor het concert van Flip Noorman. Wat zou Tom Waits van dit jonge talent vinden? Kom en oordeel zelf!

 

Favoriete nummers Wolfgang

 

Albums van Wolfgang

 

Meer info: wolfgangwildeman.com

 

Tolhuis is the place to be

Steun live muziek in Amsterdam Noord!

Word lid van

Club Kazoo


Lid word je voor 130 euro. Als Lid krijg je voor je steun heel wat terug!

 

Agenda Club Kazoo


donderdag 16 mei

Estér y Alain y amig@s

en

Labryénco


donderdag 26 september

De Breek
& Vrienden

(onder voorbehoud)


donderdag 7 november

STAKENBURGKADE LIVE

een verrassende muziekavond samengesteld door Marc Stakenburg


donderdag 12 december

STEELY FAN

a true Steely Dan-experience

 


Club Kazoo logo

Club Kazoo

ambassadeurs

Jaap Boots (muzikant, schrijver, theatermaker); Erik de Jong (Spinvis), Lilian Veira (o.a van Zuco 103), Henk Hofstede (de Nits), Marc Stakenburg (schrijver, Music Trails); Jan Donkers (schrijver, radiomaker); Clous van Mechelen (componist, muzikant, producer) & Tim Knol. Lees hier meer over dit illustere gezelschap

Club kazoo nieuws
brief