South of Wherever Club Kazoo

South of Wherever knallend slotakkoord van Donkers!

by | 5 november 2023 | Club Kazoo #6

De Donkers!-avond wordt geheel naar wens van Americana-vader Jan Donkers afgesloten door South of Wherever. Een band van jong en oud, die samen vele muzikale kilometers hebben gemaakt. Met allen een grote voorliefde voor de Americana-muziek van The Band, Little Feat, Bob Dylan, The Allman Brothers, Tom Petty, Steve Earle en nog vele anderen. Trek je boots aan en kom naar het Tolhuis voor het heerlijke folkcountryrootsbluesrock slotakkoord van de favoriete avond van Jan Donkers.

 

We stellen South of Wherever nader aan u voor, inclusief hun favoriete nummers!

 

Roen Wijn – gitarist en zang

Roen is de slaggitarist van South of Wherever en een van de twee jonkies in een band vol met veteranen. In het dagelijks leven is hij productie manager bij een mediabedrijf en woont in Amsterdam. In tegenstelling tot zijn bandgenoten heeft Roen nog geen hele lange muzikale carrière achter de rug. Een paar jaar terug was hij leadzanger van een pop-rockbandje zonder naam en bleef het vooral bij repeteren. De eerste stappen op het podium waren met een schoolband ForTuned, een soul/funk band met drie zangeressen.

Roen is opgegroeid met de soulmuziek van Stevie Wonder, Al Green, Marvin Gay en Bill Withers. Country is een relatief nieuwe muzikale interesse voor hem, die hij kan blijven voeden in South of Wherever!

Favoriete nummers aller tijden:

Mars Peereboom Voller – drums en zang

Toen Mars twaalf was begon hij als drummer in zijn eerste bandje Desperado. Inderdaad, zijn grote voorbeelden waren Don Henley van The Eagles en The Band’s Levon Helm. Van dat moment was muziek een constante in zijn leven – drummen en zingen.

Met de soulband Souled Out & The Trouble Horns doorkruiste ze heel Europa in een aftandse bandbus. Samen met Sander Donkers en o.m. Thomas Acda speelde hij in Herman & Ik (1991-1999), Nederlandstalige liedjes doorspekt met Southern rock-invloeden.

Tegenwoordig drumt Mars in het akoestische trio Three Guys Named Joe (cajun) en maakt hij deel uit van een jam-bandje The Muleskinners. Sinds een aantal jaar is hij weer herenigd met Sander Donkers om te country-rocken in South of Wherever.

Favoriete nummers:

Meip Wijn – zang

Zanger bij South of Wherever, en jawel vader van Roen. Na ongeveer 30 jaar gezongen te hebben in Souled Out and the Trouble Horns (met o.m. Mars Peereboom) op honderden podia in binnen- en buitenland was het de hoogste tijd voor een nieuw project.

Toen bleek dat er bij een aantal muziekvrienden grote interesse was in muziek uit de zuidelijke staten van de VS was er al snel een mooie groep muzikanten bij elkaar verzameld. Iedereen bleek te kunnen zingen, hetgeen ruimte bood voor een repertoire aan mooie meerstemmige nummers. Het genre werd Americana en de stap van soul naar country bleek kleiner dan menigeen denkt.

Favoriete nummers

 

Niels Meijer – bas en zang

Niels Meijer speelde als toetsenist met de eerste bezetting van the Bob Color het gehele land (en daarbuiten) plat. Hij verliet de band naar een jaar of vier non-stop toeren om als veel gevraagd sessie-muzikant te spelen met talloze beroemde en (vooral) minder beroemde mensen.

Hij speelde in talloze bands zoals Five2One (Rhythm & Blues) en Jimmi James and the Blue Flames, (Acid-jazz). Hij speelde Ska met de Britse Ska-muzikant Mark Foggo, speelde Zappa met Hans Vandenburg (Gruppo Sportivo), Nederlandstalige pop met de band Mighty Mike en ging op de soul-tour met Souled out & the Troublehorns.

Met Mars Peereboom, de zanger en drummer van Souled Out hebben ze South of Wherever opgestart, alwaar hij nieuwe muzikale wegen ontdekte door over te stappen van toetsen naar basgitaar. Kortom, een leven doordrenkt van muziek, met als belangrijkste inspiratie Dr John (the Night Tripper), Allen Toussaint en Professor (Fess) Longhair.

Maar als muzikale omnivoor past de muzieksmaak van Niels Meijer verder bij lange na niet in een hokje.

Jesse Westenberg – toetsen, pedalsteel, mondharmonica, zang

Het andere jonkie van de band. Jesse studeert aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij de opleiding volgt voor docent Muziek. Naast zijn studie is hij werkzaam als docent en muzikant, en maakt dus ook deel uit van South of Wherever. Als multi-instrumentalist is hij van een dankbaar toegevoegde waarde voor de band. Jesse: ‘Ik hou ervan om nieuwe dingen uit te proberen en de grenzen van mijn muzikaliteit op te zoeken, deze band is daar een perfect voorbeeld van. Daarnaast word ik begeleid door een aantal geweldige muzikanten waar ik iedere keer weer van leer. South of Wherever is voor mij de perfecte balans tussen vriendschap, plezier, en bovenal een flinke portie country muziek. Komt dat zien!’

Favoriete nummers:

Sander Donkers – gitaar en zang

Sander Donkers speelde gitaar in het Rotterdamse One Track Charlie, winnaar van de Grote Prijs van Nederland in 1988. Begin jaren 90 was hij met de rockband Big Fat Bird zeer kortstondig wereldberoemd op het eiland Mallorca.

Terug in het vaderland maakte hij deel uit van het Nederlandstalige Herman & Ik, met zanger Thomas Acda. Nadat die was opgestapt nam de band in 1998 met zanger Michiel van Rees-Vellinga het album 001 op.

Opvolger 002 laat tot op heden op zich wachten. Tussen 2015 en 2021 speelde hij bij VanWyck, het project van zijn goede vriendin Christien Oele. Tegenwoordig rockt hij nagenoeg ambitieloos maar met groot enthousiasme in de Americana-coverband South of Wherever.

Drie favoriete tracks van het moment:

 

 

 

 

Tolhuis is the place to be

Steun live muziek in Amsterdam Noord!

Word lid van

Club Kazoo


Lid word je voor 130 euro. Als Lid krijg je voor je steun heel wat terug!

 

Agenda Club Kazoo


donderdag 16 mei

Estér y Alain y amig@s

en

Labryénco


donderdag 26 september

De Breek
& Vrienden

(onder voorbehoud)


donderdag 7 november

STAKENBURGKADE LIVE

een verrassende muziekavond samengesteld door Marc Stakenburg


donderdag 12 december

STEELY FAN

a true Steely Dan-experience

 


Club Kazoo logo

Club Kazoo

ambassadeurs

Jaap Boots (muzikant, schrijver, theatermaker); Erik de Jong (Spinvis), Lilian Veira (o.a van Zuco 103), Henk Hofstede (de Nits), Marc Stakenburg (schrijver, Music Trails); Jan Donkers (schrijver, radiomaker); Clous van Mechelen (componist, muzikant, producer) & Tim Knol. Lees hier meer over dit illustere gezelschap

Club kazoo nieuws
brief