Donkers! Club Kazoo

Donkers!  Americana met P.J.M. Bond, VanWyck en South of Wherever

by | 18 oktober 2023 | Club Kazoo #6

Weet niet hoe het met u zit, maar wij kunnen niet wachten tot het 9 november is! Wat een heerlijk programma heeft onze ambassadeur Jan Donkers samengesteld!

De avond staat in het teken van Americana. Het belooft een verrassende, gevarieerde avond te worden met topmuzikanten en mooie samenwerkingen.

Jan Donkers

Jan Donkers (geboren Noorderling) geldt als een van de grondleggers van de Nederlandse popjournalistiek. In 1969 schreef hij zijn laatste stuk over muziek. In 1979 deed hij dat weer. En in 2000 besloot hij dat het voor de laatste keer was dat hij een muziekfestival zou presenteren. Net als in 2010. Steeds dacht hij: Nu ben ik een oude man, het begint belachelijk te worden dat ik me met die ‘kindermuziek’ bezighoud. In 2013 begon hij toch aan een nieuw radioavontuur bij kxRadio.

En nu, in 2023 (op zijn tachtigste) hebben we Jan Donkers zo gek gekregen om speciaal voor Club Kazoo een fantastische muziekavond samen te stellen. Want, zo weet hij nu: terwijl hij ouder werd, werd zijn lievelingsmuziek tijdloos.

P.J.M. Bond

P.J.M.Bond Club Kazoo

Wat dacht u van P.J.M. Bond? Bekend van de band Dandelion en toetsenist bij Yorick van Norden en VanWyck. Als literatuurwetenschapper is hij een groot liefhebber van Hemingway, een voorliefde die terugkomt in zijn muziek. We krijgen als een van de eerste een voorproeve van een nieuw van hem te verschijnen Hemingway-project en Jan Donkers zal hem daarover kort bevragen.

 

VanWyck

VanWyck Club Kazoo

Over van VanWyck gesproken, die is er ook! Deze Amsterdamse singer-songwriter (Christien Oele) heeft in de muziekpers vanaf haar debuut in 2015 steeds mooie recensies mogen ontvangen (‘troostrijke, sensuele en aangrijpende schoonheid’, ‘haar muziek heeft zachtheid als kracht’,  ‘a thoughtful, warm soundscape’). Haar laatste album The Epic Tale of the Stranded Man (Excelsior) is alom geprezen. Met haar band, in afgeslankte vorm, want niet alle bandleden zijn beschikbaar, zal ze op deze Donkers!-avond nieuw repertoire brengen.

 

South of Wherever

South of Wherever Club Kazoo

Het slotakkoord is voor de band South of Wherever, met ondermeer Sander Donkers (jawel, zoon van). De andere muzikanten stellen we later nog aan jullie voor. Voor nu is het belangrijk om te weten dat we samen met de band dwars door vele decennia van heerlijke Americana gaan reizen.

Authentieke country, folk en blues in een modern jasje. Van The Band, Gram Parsons, John Prine, via Tom Petty naar hedendaagse Americana-grootheden en weer terug. Het Tolhuis wordt deze avond een bar voor avonturiers, goudzoekers en blues brothers.

Weet niet hoe het met u zit, maar wij kunnen niet wachten tot het 9 november is! Wat een heerlijk programma heeft onze ambassadeur Jan Donkers samengesteld! Aarzel niet, en bestel nu je kaarten voordat ze op zijn!

 

 

Tolhuis is the place to be

Steun live muziek in Amsterdam Noord!

Word lid van

Club Kazoo


Lid word je voor 130 euro. Als Lid krijg je voor je steun heel wat terug!

 

Agenda Club Kazoo


donderdag 16 mei

Estér y Alain y amig@s

en

Labryénco


donderdag 26 september

De Breek
& Vrienden

(onder voorbehoud)


donderdag 7 november

STAKENBURGKADE LIVE

een verrassende muziekavond samengesteld door Marc Stakenburg


donderdag 12 december

STEELY FAN

a true Steely Dan-experience

 


Club Kazoo logo

Club Kazoo

ambassadeurs

Jaap Boots (muzikant, schrijver, theatermaker); Erik de Jong (Spinvis), Lilian Veira (o.a van Zuco 103), Henk Hofstede (de Nits), Marc Stakenburg (schrijver, Music Trails); Jan Donkers (schrijver, radiomaker); Clous van Mechelen (componist, muzikant, producer) & Tim Knol. Lees hier meer over dit illustere gezelschap

Club kazoo nieuws
brief