Kickstart Club Kazoo is een groot muzikaal feest

by | 25 januari 2023 | Concerten

Afgelopen maandagavond 23 januari gingen de deuren van Club Kazoo voor het eerst open. Van alle kanten stroomden de genodigden toe om samen een financiële kickstart te geven aan dit spannende initiatief in het Tolhuis in Amsterdam Noord. 

Het werd een onvergetelijke en hele genereuze avond.

Als je alleen sfeerbeelden wil bekijken zie de foto’s onderaan. Foto’s zijn gemaakt door Kick Smeets en Arnold Bos.

Wat een paar maanden daarvoor nog een enthousiast plan was op papier, werd op deze maandagavond ineens werkelijkheid. Zeven muzikale acts gaven een mooie staalkaart van de programmering die je bij Club Kazoo kan verwachten – divers, avontuurlijk, intiem, feestelijk, intens, zwoel, alles kwam voorbij. 

 Singer-songwriter Doortje (Bouwmeester)

De jonge talenten Wolfgang Wildeman (14 jaar) en Doortje Bouwmeester (19 jaar) hadden de spannende taak de avond muzikaal te openen. En dat deden ze vol overgave op het kleine zijpodium. Als je solo met twee zelfgeschreven nummers de zaal stil weet te krijgen, dan heb je wat in je mars. De twee optredens pasten goed bij de ambitie van Club Kazoo om in de toekomst een springplank te bieden aan jong talent. 

Club Kazoo wil een plek geven voor alle muziekstijlen, dus zeker ook voor jazz. Om dat voornemen kracht bij te zetten, gaf jazz-zangeres Deborah Carter met haar trio een spannend voorproefje van haar geplande Kazoo-optreden op 28 september. Als je ondermeer wil horen hoe de Beatles als jazz-band hadden geklonken, dan moet je in september komen luisteren. 

“Zonder schroom kunnen Sander, Steef en David de Crosby, Stills en Nash van Amsterdam genoemd worden.”

Ondertussen konden de gasten ook genieten van de goede wijnen van onze wijnpartner Jan Bouw (zie Wijn bij Jan), die voor de gelegenheid zijn fraaie wijncanta gezellig binnen had gezet. En bij de donateurstafel kon men zich bij Katinka, Annette, Prajna en Jolanda aanmelden als Vriend van Club Kazoo.

Arend Bouwmeester blaast partijtje mee met solo-optreden van Divera (Vera van der Poel)

Op het zijpodium was het vervolgens Vera van der Poel (Divera) die solo met gitaar het speelveld van pop en jazz verkende. Groot was de verrassing toen onze eigen Arend Bouwmeester het laatste nummer van Vera met zijn saxofoon kwam ondersteunen. 

Muzikanten uit Noord

Voor de programmering was er bewust gekozen voor zoveel mogelijk muzikanten uit Noord. Wolgang, Doortje, Jeen Rabs (van Deborah Carter), Vera en ook de heren van de volgende act vonden elkaar in Noord, te weten aan de oever van de Schellingwoude Breek. Zonder schroom kunnen Sander, Steef en David de Crosby, Stills en Nash van Amsterdam genoemd worden. Akoestisch, zonder versterking wist De Breek de zaal met hun driestemmige songs muisstil te krijgen. Kippenvel.

De mannen van de Breek krijgen iedereen stil met hun perfecte samenzang

Het slotakkoord van deze eerste Kazoo-avond was eerst aan Rabs & Zwagerman. Twee heren met beide benen stevig in de jazz en R&B van New Orleans. Indrukwekkend hoe je met gitaar en contrabas iedereen in hartje winter mee kan nemen naar het warme, broeierige zuiden van de USA. En over warm gesproken, de temperatuur ging nog meer omhoog met de laatste act van de avond – de Grey Flamingo’s. Onder leiding van Noorderling Job Chajes vlogen we samen met de vier bandleden  naar Brazilië en maakte we kennis met de nostalgische klanken van de choro, de melodieuze muziekstijl uit Brazilië van rond 1940. 

Arend zet de Grey Flamingo’s in het Braziliaanse zonnetje

Het was het perfecte slotakkoord van een heerlijke avond vol hartverwarmende muziek, gezelligheid en enorme generositeit. Aan het eind van de avond stond de teller van aangemelde Founding Members van Kazoo al op 65! Gulle donaties waarmee Club Kazoo in 2023 nu zeker de geplande concerten waar kan maken.

Het is jammer dat we nog tot 9 maart moeten wachten voor de avond met Louisiana Radio en Abel de Lange (lees er hier meer over), want deze fantastische avond smaakte naar meer, nog veel meer! 

Veel dank

Club Kazoo dankt Jan Paul (vormgeving), Hans (website), Bart en Marieke (bar en gratis zaal), Tom (licht), Arend (techniek), Bas (gastheer), Jan (wijn), Kick en Arnold (fotografie), Daan (video registratie), Katinka, Jolanda, Annette en Prajna (Founding Member-registratie), Lola en Sophie (muntjes), Jonas, Marius, Jack en Ibrahim (bar en zaal) en natuurlijk bovenal alle muzikanten!!

Bekijk hieronder de foto’s (wanneer je klikt op één foto kan je er vervolgens doorheen scrollen).

 

Tolhuis is the place to be

Steun live muziek in Amsterdam Noord!

Word lid van

Club Kazoo


Lid word je voor 130 euro. Als Lid krijg je voor je steun heel wat terug!

 

Agenda Club Kazoo


donderdag 16 mei

Estér y Alain y amig@s

en

Labryénco


donderdag 26 september

De Breek
& Vrienden

(onder voorbehoud)


donderdag 7 november

STAKENBURGKADE LIVE

een verrassende muziekavond samengesteld door Marc Stakenburg


donderdag 12 december

STEELY FAN

a true Steely Dan-experience

 


Club Kazoo logo

Club Kazoo

ambassadeurs

Jaap Boots (muzikant, schrijver, theatermaker); Erik de Jong (Spinvis), Lilian Veira (o.a van Zuco 103), Henk Hofstede (de Nits), Marc Stakenburg (schrijver, Music Trails); Jan Donkers (schrijver, radiomaker); Clous van Mechelen (componist, muzikant, producer) & Tim Knol. Lees hier meer over dit illustere gezelschap

Club kazoo nieuws
brief