DS Daluiso

Coopertest door DS Daluiso

by | 2 juni 2023 | Club Kazoo #3

Officieel is zijn bijdrage aangekondigd als ‘voorprogramma’, maar het is zeer de vraag of dat wel van toepassing is op de creatieve uitspattingen van dichter schrijver DS Daluiso. Hij laat zich in elk geval niet zomaar in een hoekje zetten dit podiumdier. Dus wees voorbereid! 

 

Om alvast in de sfeer te komen, hierbij een stukje uit zijn roman ‘Coopertest.’

Komtie:

Uit het bluescafé op de Lijnbaansgracht klonk live-muziek vermengd met geroezemoes. Ik tuurde door het raampje in de deur. De barman stond met een sigaar schuin uit zijn mond hangend, met zijn rug naar de ingang. Ik duwde de deur open en liep gebukt door de kluwen mensen naar voren. Langs de wanden van het café, boven de lambrisering, was een rand om je drankje op te zetten. Ik graaide er een glas rode wijn af en wurmde me snel verder naar voren. Halverwege de pijpenla vond ik een glas whisky.

In de achterste ruimte speelde de band. Ik herkende een paar muzikanten; bassist Cavalli van Brood en de dochter van Dulfer op saxofoon. Een imitatie Jimi Hendrix speelde gitaar. Ze zetten een nieuw nummer in, een bekende tune. Ik jatte een vaasje pils van een tafeltje, sloeg ’m achterover en stapte het podium op. Ik nam de microfoon van de standaard en begon ‘Paradise by the dashboard light’ te zingen. De muzikanten keken me verbaasd aan maar speelden toch door.

Ik wist de tekst:

‘…And I never had a girl
Looking any better than you did
And all the kids at school
They were wishing they were me that night
And now our bodies are oh so close and tight
It never felt so good, it never felt so right.’

Freddie Cavalli ging naast me staan en tetterde ‘PROUD MARY’ in mijn oor. Hij deed een stap opzij naar een tweede microfoon en zong:

‘Rolling, rolling, rolling on the river. Yes we’re rolling, rolling, rolling on the river.’

Hij bleef me aankijken en knikte, of ik het begreep? Ik knikte terug en zong:

‘Let me sleep on it, baby baby let me sleep on it, let me sleep on it, I’ll give you an answer in the morning…’

Ik voelde een douw in mijn rug, zette een stap naar voren, verloor mijn evenwicht en struikelde voorover over een monitor. De dansvloer lag vol zand en peuken en verschraald bier. Iemand leegde zijn glas over mijn hoofd. De band was gestopt met spelen. De barman met sigaar pakte me bij mijn kraag en sleepte me met één hand naar de uitgang. Hij trok me over straat en zette me op mijn kont tegen een boom bij de waterkant. Ik zat in de blubber en het regende nog steeds. Ik liet mijn lichaam opzij vallen, legde mijn arm onder mijn hoofd en sloot mijn ogen.

DS Daluiso

 

Lees hier meer over roman Coopertest.

 

 

Tolhuis is the place to be

Steun live muziek in Amsterdam Noord!

Word lid van

Club Kazoo


Lid word je voor 130 euro. Als Lid krijg je voor je steun heel wat terug!

 

Agenda Club Kazoo


donderdag 16 mei

Estér y Alain y amig@s

en

Labryénco


donderdag 26 september

De Breek
& Vrienden

(onder voorbehoud)


donderdag 7 november

STAKENBURGKADE LIVE

een verrassende muziekavond samengesteld door Marc Stakenburg


donderdag 12 december

STEELY FAN

a true Steely Dan-experience

 


Club Kazoo logo

Club Kazoo

ambassadeurs

Jaap Boots (muzikant, schrijver, theatermaker); Erik de Jong (Spinvis), Lilian Veira (o.a van Zuco 103), Henk Hofstede (de Nits), Marc Stakenburg (schrijver, Music Trails); Jan Donkers (schrijver, radiomaker); Clous van Mechelen (componist, muzikant, producer) & Tim Knol. Lees hier meer over dit illustere gezelschap

Club kazoo nieuws
brief