Opening night

Club Kazoo

Maandag 23 januari 2023
20.00 in het Tolhuis

20.00 uur – Inloop (gratis entree)
20.30 uur – Aanvang presentatie en programma
22.30 uur – Einde programma – napraten met borrel

We waren er allemaal bij in 1968, de opening van Paradiso. Hoe bijzonder is het dan dat we nu, 56 jaar later, weer bij elkaar zijn bij de lancering van een nieuw uniek podium in Amsterdam – Club Kazoo in het Tolhuis. Het belooft een bijzondere avond te worden met een fraaie staalkaart van wat de Amsterdamse muziek-scene te bieden heeft. Op deze lanceringsavond van Club Kazoo krijg je een mooi muzikaal menu .

Doortje Singer-songwriter

Doortje Bouwmeester (2003) heeft vanaf haar achtste vioolles, wat pianoles en zangles. En dat hoor je heel mooi terug in haar covers en zelfgeschreven songs. Horen we daar soms Billy Eilish doorschemeren? En een beetje Arend? We zijn trots dat ze deze bijzondere avond voor ons opent

Wolfgang Singer-songwriter

Deborah Carter jazz

Jazz zangeres Deborah J. Carter, bekend om haar warme podiumpersoonlijkheid en virtuoze stijl, werd geboren in de U.S.A. en groeide op in Hawaii en Japan. Haar veelzijdigheid laat toe dat zij zich thuisvoelt in zowel mainstream jazz als eigentijdse crossover projecten met diverse invloeden. Deborah studeerde aan het befaamde Berklee School of Music in Boston. Daarna was de gehele wereld haar podium. Ze was te vinden op jazzpodia in Japan, Canada, India, Zuid-Afrika e.v.a, toerend met haar band of als gastzangeres. Daarnaast geeft ze ook les aan jazz vocaal studenten uit de hele wereld.
Ze wierp haar eigen licht op ondermeer het werk van Duke Ellington en de Beatles. Binnenkort verschijnt een nieuw album van Deborah, een tribute aan pianist/componist Chick Corea, opgenomen met de band Zandscape.

Zij was met haar eigen groep te horen op de meeste jazzfestivals in Nederland en zij is een welkome gast-artieste bij verschillende gevestigde jazzorkesten zoals bijvoorbeeld de Hessische Rundfunk Big Band, de Sedavi Latin Jazz Big Band en het Metropole Orkest.
Recentelijk toerde zij langs de Nederlandse theaters met New York Round Midnight / Harlem Swings. Eerder deed zij deze podia aan met met onder anderen: Fado Blue (Fernando Lameirinhas) en The Legends (o.a. Frits Landesbergen). Deborah Carter is een subtiele mix van jazz, latin, blues en gospel, met een dynamische live -performance.

Zie: deborahjcarter.com.

Deborah Carter zang

Mark Zandveld cellobass

Jeen Rabs gitaar

Divera Singer-songwriter

Zangeres/componist Vera van der Poel houdt van muzikale avonturen en heeft een fraaie mix weten te vinden tussen pop en jazz en zo haar plek veroverd in de Nederlandse muziekscene. Met haar eigen bands als Mimezine (triphop/electro), Beeswamp (funksoul), Voer (crossover-jazz), maakte zij furore, bracht meerdere CD’s uit en toerde in binnen -en buitenland. Vera speelde o.a. met The Nits, Paul de Munnik, Corrie van Binsbergen en het Zapp String4tet.

Ze maakte twee soloalbums en voltooit momenteel een EP met nieuwe eigen liedjes. Ze zingt ook graag haar Joni Mitchell programma en binnenkort toert ze met David Middelhoff en Marcel De Groot in de theaters met het programma “Solo met z’n drieën”. Vera is afgestudeerd op het conservatorium (zang) en geeft daar nu zelf ook les.

Zie: veravanderpoel.com

Vera van der Poel zang/gitaar

De Breek Nederlandstalige Indie-folk

de Breek

Tijdens de Allerheiligenvloed in 1570 brak de oostkant van de Nieuwendammerdijk door. Het water sloeg een gat en Waterland overstroomde. Het meer dat ontstond, bestaat nog altijd en heet de Schellingwouderbreek (kortweg: de Breek), een verborgen oase in het oude dorp Nieuwendam, inmiddels opgeslokt door Amsterdam-Noord. Bijna 450 jaar later streken Steef (Stanley en de Menzo’s), David (El Pino & the Volunteers) en Sander (No Ninja Am I) op nog geen 50 meter van elkaar neer op de oevers van de Breek. Steef begon te schrijven over het nieuwe leven in het oude dorp, Sander en David maakten er muziek bij.

Na de ‘Jas’ EP verschijnt binnenkort de EP ‘Onder het Gras’. Een afwisselende mix van akoestische en elektrische gitaren aangevuld met een bassynthesizer, mandoline en melodica vormen de basis van de nummers waarin het trio zingt over jezelf uit elkaar halen, vluchten onder gras, een ode aan vaders, vaders van vaders en aan thuiskomen. Over vergankelijkheid, nieuw leven en de auto van mijn broer.

Zie: de-breek.nl

David Pino zang/bas

Steef Hupkes zang/gitaar

Sander van Munster zang/gitaar/mandoline

Rabs & Zwagerman New Orleans-style

de Breek

Gitarist Jeen Rabs is actief in verschillende muziekstijlen en speelde onder meer in New York, Zuid-Amerika, Azië en Afrika en bracht 2 cd’s uit onder zijn eigen naam. Als gastdocent was hij werkzaam aan de Universiteiten van Rio De Janeiro, Bangkok en Addis Ababa en is hij met enige regelmaat actief als studiomuzikant voor geluidskunstenaar Stano in Dublin. Jeen speelt ook met Deborah Carter, Zandscape en Zoot en in The Fours. Hij speelde verder met onder meer The Dutch Swing Collage band en Toots Thielemans en als lid van de Holland Big band begeleide hij veel bekende musici.

Coos Zwagerman zang/contrabas/trompet

Jeen Rabs gitaar

Grey Flamingo’s Brasilian

de Breek

Grey Flamingo’s speelt instrumentale muziek geïnspireerd door choro, de melodieuze muziekstijl uit Brazilie van rond 1940. Met saxofoon, accordeon, contrabas en percussie ademt dit kwartet een warme sfeer om bij weg te dromen. Vergeet de drukte van vandaag en geef je over aan melancholie en nostalgie. Luisteren, dansen, alles kan!

Job Chajes sax

Henkjan van Minnen accordeon

Felix Hildebrandt contrabas

Terence Samson percussie

Maandag 23 januari 2023
20.00 in het Tolhuis
Club Kazoo logo

Waarom vrienden zo belangrijk zijn

Word vriend van

Club Kazoo


Vriend word je voor 100 euro of 150 euro, voor het hele jaar 2023. Als Vriend krijg je voor je gulhartige steun heel wat terug.

 

Agenda Club Kazoo

Maandag 18 september

Speciale Club Kazoo avond voor Founding members


donderdag 28 september

Deborah Carter


woensdag 4 oktober

Gregory Page: Special concert/ record launch Modern Man


donderdag 9 november

Donkers! Een unieke Club Kazoo-avond, samengesteld door Jan Donkers


donderdag 30 november

Flip Noorman zingt Tom Waits


donderdag 14 december

Club Kazoo Vrienden
avond

Exclusief voor Founding Members

Club Kazoo logo

Become a member
or buy a ticket

Club Kazoo

ambassadeurs

Jaap Boots (muzikant, schrijver, theatermaker); Erik de Jong (Spinvis), Lilian Veira (o.a van Zuco 103), Henk Hofstede (de Nits), Marc Stakenburg (schrijver, Music Trails); Jan Donkers (schrijver, radiomaker); Clous van Mechelen (componist, muzikant, producer).

Club kazoo nieuws
brief